IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan създаде самопаркиращи се пантофи

Забравете самоуправляващите се автомобили - тези самоходни чехли са бъдещето, но за съжаление не са предназначени за пазара

17:31 | 23.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Автомобилната компания Nissan създаде "умни" пантофи, които сами отиват на мястото си, когато бъдат събути, съобщи в. Daily Mail.

Високотехнологичните пантофи имат вградени сензори, двигател и скрити колела. За тях е използвана същата система ProPilot Park, която е вградена в автомобилите без шофьор на компанията, уточнява БТА.

Освен че се движат самостоятелно, пантофите избягват сблъсъците както в други мебели, така и със себе си. 

Макар и идеята за самопаркиращи се пантофи да допада както на спретнатите, така и на мързеливите хора, те не са предназначени за пазара. Целта на прототипа е да демонстрира технологията, разработена за автономните автомобили на Nissan.

Много от водещите автомобилни марки в света развиват технологии за самоуправление. Nissan планира да пусне на пазара автономна кола, която може да се движи по улиците до 2020 г., уточнява Ройтерс.

"Самоуправляващите се обувки са предназначени да повишат осведомеността за автоматизираните технологии за задвижване и техните потенциални приложения, които не са за шофиране", каза говорител на Nissan пред Ройтерс.

Високотехнологичните пантофи се демонстрират в хотел в курорта Хаконе, на около 90 км югозападно от Токио.

Подбрани гости могат да ги пробват, както и самоподреждащи се възглавници и масички за кафе. След време тази технология може да намали работата на обслужващия персонал в хотелите 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още