IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Нито звук 2" донесе ново оживление в боксофиса в САЩ и Канада

Продукцията е с най-добрия дебют от началото на пандемията

12:26 | 31.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: A Quiet Place Facebook page</em></p>

Снимка: A Quiet Place Facebook page

Боксофис класацията в Северна Америка се оживи през последния уикенд.

Лентата „Нито звук 2“ на Джон Красински, която е продължение на касовия хит от 2018 г., генерира 48,4 млн. долара през почивните дни – най-високата сума, събрана от филмова премиера по време на пандемията, пише CNBC.

Приходите се оказаха малко под 50-те млн. долара, които генерира „Нито звук“ през 2018 г.

Филмът на Paramount сега е напът да достигне 58 млн. долара за четиридневния уикенд, включващ Деня на загиналите във войните.

„Това е началото на второ действие по възстановяването на посещенията на кината и представяне, което беше немислимо само допреди няколко месеца“, коментира Шон Робинс, главен анализатор в Boxoffice.com. „Дебютът на „Нито звук 2“ близо до този на предшественика му преди пандемията, въпреки продължаващите ограничения в капацитета и регионалните рестрикции, говори не само за интереса към поредицата, но и за силата на ходенето на кино“.

Според Робинс хората имат все по-голямо желание да споделят това преживяване в ежедневието си.

Същевременно новата продукция получи добри отзиви от критиците.

С наближаването на празничния уикенд над 70% от кината вече са отворени. Докато ваксинациите продължават да растат, а броят на случаите на Covid-19 да намаляват, увереността на потребителите във връщането в кината също скача. Да не забравяме и че студиата най-сетне започнаха да пускат нови филми.

Анализаторите са оптимисти, че това може да е първият уикенд, в който боксофисът в Съединените щати и Канада може да надхвърли 100 млн. долара, откакто пандемията започна. Последният път, в който боксофисът беше толкова голям, беше през уикенда на 6 март 2020 г.

Освен „Нито звук 2“, през уикенда зрителите се насочиха и към новата продукция на Disney – “Круела“, която генерира 37,4 млн. долара от петък до неделя. Очаква се филмът да събере около 42,6 млн. долара през предстоящите четири почивни дни в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още