IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият "Бързи и яростни" записа най-голямата премиера за Universal за 2019 г.

Филмът оглави боксофис класацията в Северна Америка

09:44 | 05.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

„Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ на Universal Pictures записа слаб дебют в Северна Америка, въпреки че все пак донесе една от най-големите премиери на студиото за тази година, пише Bloomberg.

Филмът, в който участват Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм, генерира 60,8 млн. долара от продажби на билети в кината в САЩ и Канада, посочват от Comscore. Анализаторите прогнозираха 65 млн. долара, докато студиото очакваше 60 млн. долара. 

Прогнозата се понижава на база по-ниските от очакваното приходи от продажби на билети. Box Office Pro например по-рано очакваше 89 млн. долара. Но дори и с корекцията, това е най-голямата премиера в боксофиса това лято на филм, който не е дело на лидера в класацията Walt Disney.

Международните пазари играят особено важна роля за филмите от поредицата „Бързи и яростни“. Те донесоха около 82% от приходите на последния филм от серията. А с бюджет за продукцията, оценен на 200 млн. долара, студиото ще разчита на по-големи приходи от продажби в чужбина.

Силното лято беше поведено от продукциите „Играта на играчките 4“, „Цар Лъв“ и „Отмъстителите: Краят“ на Disney. Те помогнаха на кината да се възстановят от слабия старт на годината. Cinemark Holdings, водещ кинооператор, заяви, че приходите за второто тримесечие са нараснали със 7,7%.

На второ място в боксофиса тази седмица остана „Цар Лъв“ с 38,2 млн. долара приходи. Трета е новата продукция на Куентин Тарантино - „Имало едно време в Холивуд“, която генерира 20 млн. долара от продажбата на билети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още