IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм на Marvel продължава доминацията си в боксофиса в Северна Америка

"Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" е първата продукция на компанията, в която участва азиатска звезда

12:37 | 13.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Shang-Chi/Facebook page</em></p>

Снимка: Shang-Chi/Facebook page

“Шан-Чи и легендата за десетте пръстена”, първият филм на Marvel, в който участва азиатска звезда, оглави боксофиса в Северна Америка за втори пореден уикенд, продължавайки успеха си, като подобри рекорда за продажби на билети за уикенда, включващ Деня на труда, пише Bloomberg.

Филмът на Walt Disney, който се показва ексклузивно в кината, генерира 35,8 млн. долара приходи от показ в САЩ и Канада, сочат данни на Comscore. Сумата се оказа под прогнозата на Boxoffice Pro за 37,2 млн. долара. Миналия уикенд продукцията успя да генерира 95 млн. долара за четири дни, надминавайки очакванията.

„Шан-Чи“ успя лесно да се пребори с конкуренцията този уикенд. Вторият в боксофиса – „Свободен играч“, достигна 5,8 млн. долара приходи през петия си уикенд на голям екран.

Трилърът на Warner Bros. „Злокобен“ се оказа трети в дебютния си уикенд. Той генерира 5,6 млн. долара приходи от продажби, което се оказа под очакваните от анализаторите на Boxoffice Pro 6,5 млн. долара. Лентата беше пусната и за абонатите на HBO Max без допълнителна такса.

„Шан-Чи“ вдъхна нов живот на индустрията с кина, която се оказа под ударите на Covid-19 и която се опасява, че няма да се възстанови от възхода на стрийминг услуги като Netflix. През миналия уикенд филмът се представи почти толкова добре през първите си дни на голям екран, колкото „Черната вдовица“ – друг филм на Marvel, излязъл по време на пандемията и в крайно участва Скарлет Йохансон. „Черната вдовица“ беше пуснати в Disney+ срещу 30 долара такса, по същото време, когато дебютира и в кината.

„Злокобен“, който разказва историята на жена (Анабел Уолис), ужасена от своите „шокиращи видения“, която в крайна сметка осъзнава, че те са „ужасяваща реалност“, гласи описанието на филма, направено от студиото. Филмът има 71% одобрение в Rotten Tomatoes.

Криминалната драма „Комарджията“, разпространявана от Universal Pictures и Fosus Features, както и документалният „Show Me the Father” на Sony, също се появиха по кината този уикенд. Десетте топ филма в боксофиса генерираха 60,1 млн. долара, което представлява 44,5% спад спрямо сумата от 108,3 млн. долара от миналия уикенд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още