IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм на Ръсел Кроу направи окуражаващ дебют след пандемията

Приходите от билети в Северна Америка за уикенда са 4 млн. долара

15:19 | 24.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Новият филм на Ръсел Кроу „Ненормален“ спечели 4 млн. долара от северноамериканския боксофис през този уикенд – окуражителен дебют за първия голям филмов дебют, откакто коронавирусната пандемия затвори киносалоните през март.

 Филмът на независимата продуцентска компания Solstice Studios се излъчва в 1823 салона в САЩ и Канада, съобщава изследователската компания Comscore, цитирана от Bloomberg. Само около една пета от всички 5800 киносалона в двете държави отвориха врати отново, посочва още Comscore.

Въпреки че събраните пари от продажба на билети биха били оскъдни спрямо предпандемичните стандарти, то дебютът на лентата показа, че зрителите все пак искат да се завърнат пред големия екран. Това обаче няма да стане веднага. Собственици на киносалони като AMC Entertainment Holdings Inc. и Cinemark Holdings Inc. тепърва трябва да отворят още много свои обекти, като в същото време поддържат ограничена продажба на билети, което обаче намалява приходите.

В същото време от „Ненормален“ не се очакваше да направи големи продажби, каквито можеш да донесат ленти като „Мулан“ на Walt Disney Co. Първият по-голям тест за състоянието на индустрията ще бъде пускането на голям екран на лентата „Тенет“ на Warner Bros., чиято премиера в САЩ е насрочена за 3 септември.

Средният приход на локация – мярка, която дава насоки за потребителското търсене, за „Ненормален“ бе в размер на 2227 долара. За сравнение преди година лидер на пазара бе екшън филмът „Код: Ангелът“ с приходи от 21,4 млн. долара и приходи на локация от 6507 долара.

Лентата „Ненормален“ е с участието на носителя на награда „Оскар“ Ръсел Кроу и разказва история за насилие на пътя. Тя струва 33 млн. долара, според справка на IMDb.com, като към това трябва да се прибавят и няколко милиона за разпространение. В сайта за филми Rotten Tomatoes оценката й е 50%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още