IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм на Тим Бъртън оглави боксофиса в Северна Америка

Екранизацията на книгата "Домът на Мис Перигрин за чудати деца" събра 28,5 млн. долара

16:34 | 03.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Miss Peregrine&#39;s Home for Peculiar Children Facebook page</em></p>

Снимка: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children Facebook page

Филмът на Тим Бъртън “Домът на Мис Перигрин за чудати деца”, базиран на популярната едноименна книга, оглави боксофиса в Северна Америка този уикенд, пише Bloomberg.

Лентата на 20th Century Fox дебютира, събирайки 28,5 млн. долара в САЩ и Канада, сочат данни на ComScore.

“Deepwater Horizon: Море в пламъци”, новият филм за петролния разлив в Мексиканския залив на Lions Gate Entertainment, се класира втори, а комедията на Relativity Studios “Баш обирджии” се класира на шесто място в първия си уикенд по кината.

Страховитият филмов прочит на литературната история на “Домът на Мис Перигрин за чудати деца” дава на филмовата компания първия ѝ голям удар от четири месеца насам, след като три от летните ѝ премиери на филми от поредици не оправдаха очакванията.

Предстои компанията да пусне по кината лентата “The Birth of the Nation”, за която се смята, че има потенциал за Оскар. Освен това е планирала продължения на “Планетата на маймуните” и “Kingsman”.

Главната роля на Мис Перигрин във филма на Бъртън е поверена на Ева Грийн, която влиза в образа на жена, управляваща дом, в който живеят деца със специални способности. Актьорският състав включва Самюел Л. Джаксън и Джуди Денч.

Продукцията струва 110 млн. долара според Imdb.com и се очакваше да събере 30 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд по данни на BoxOfficePro.com. Филмът събра 63% позитивни ревюта в сайта Rottentomatoes.com.

“Deepwater Horizon: Море в пламъци” генерира 20,6 млн. долара през уикенда. Лентата е заснета със 118 млн. долара, а в нея участва Марк Уолбърг. Прогнозата на Box Office Guru беше за 19 млрд. долара приходи.

Филмът “Masterminds”, който разказва за банков обир, е с участието на Зак Галафанакис и Кристен Уийг. Лентата събра 6,6 млн. долара в дебютния си уикенд, а очакванията на Hollywood Stock Exchange бяха за 6,9 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още