IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм по комиксите на Marvel надви дебюта на Лейда Гага на големия екран

"Венъм" събра 80 млн. долара в премиерния си уикенд

11:14 | 08.10.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Venom Facebook Page</em></p>

Снимка: Venom Facebook Page

Нов филм по комиксите на Marvel и дело на Sony, получил слаба оценка от критиците, надви широко аплодирания римейк с Лейди Гага „Роди се зведа“ в Северноамериканската боксофис класация, с което доказа, че супергероите и множеството специални ефекти все още са водещи за филмовите фенове, коментира Bloomberg.

Венъм“ - филм по комиксите на Marvel за извънземно създание, чийто приемник става журналист, събра 80 млн. долара в дебютния си уикенд, заставайки на първо място в кината в САЩ и Канада, сочат оценки на ComScore. Така лентата надви „Роди се звезда“ на Warner Bros. с участието на Лейди Гага и Брадли Купър, който събра 41,3 млн. долара, класирайки се на второ място.

Анализаторите през последните години се опасяват, че твърде много филми за супергерои ще доведат до скъпи провали. Sony, Walt Disney Co., 21st Century Fox и Warner Bros на AT&T обаче продължават да развиват филмови франчайзи по комикси, а тълпите не спират да се стичат към кината.

Sony Pictures има правата върху някои герои на Marvel, включително Спайдърмен, макар че Disney притежава Marvel Entertainment. 

Във „Венъм“ Том Харди играе ролята на Еди Брок – разследващ журналист, опитващ се да изобличи неетичен учен, който иска да тества извънземни паразити върху хора. Той обаче се заразява и придобива суперсили, с което започва историята на неговото симбиотично алтерего Венъм.

Продукцията на филма струва 100 млн. долара без разходите за маркетинг и се очакваше да стартира с продажби за 60 млн. долара, посочва Box Office Mojo. Това е най-добре представилото се заглавие за октомври в историята, задминавайки предишния рекорд за дебют от 55,8 млн. долара за месеца, поставен от „Гравитация“ през 2013 г.

Критиците осъдиха хаотичния сюжет, като само 30% от тях го препоръчват, сочат данни на RottenTomatoes.com.

От друга страна, Роди се звезда“ получава препоръките на 92% от критиците, които похвалиха последната версия на филма, чийто оригинал е от 1937 г.

Купър, който е бил номиниран 4 пъти за Оскар, е съавтор, продуцент и звезда във филма, с който отбелязва и режисьорския си дебют. Лейди Гага, в първата си главна роля на големия екран, играе Али – не особено успешна певица, която се влюбва в рок звездата и алкохол Джак, игран именно от Купър.

Той ѝ дава увереността и сцената, от която да стартира кариерата си. Но докато кариерата ѝ процъфтява, той се отдава все повече на алкохола.

За продукцията на „Роди се звезда“ са били нужни 40 млн. долара. Очакваше се той да събере между 42 и 49 млн. долара в дебютния си уикенд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още