IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият „Убийствен пъзел“ обещава силен уикенд за боксофиса

Лентата „Spiral: From the Book of Saw“ се очаква да донесе 14,8 млн. долара от продажба на билети в Северна Америка

14:49 | 15.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Нов филм от поредицата „Убийствен пъзел“ се очаква да оглави северноамериканския боксофис този уикенд, като прогнозата е той да донесе два пъти повече пари от първенеца миналата седмица.

Лентата „Spiral: From the Book of Saw“, продукция на Lions Gate Entertainment Corp. и Twisted Pictures, се очаква да донесе 14,8 млн. долара от продажба на билети, съобщава Bloomberg. Това на свой ред ще даде силен тласък на боксофиса като цяло, създавайки предпоставка за един силен откъм приходи уикенд, показват данни на Boxoffice Pro.

Киносалоните наблюдават бавно, но окуражаващо увеличение на посетителите и готвят премиери за по-големите си заглавия. В четвъртък главният изпълнителен директор на Walt Disney Co. Боб Чапек обяви, че компанията ще пусне два филма само за кинопрожекции по-късно през годината, след като почти всички нейни ленти от 2020 г. насам са достъпни паралелно и за стрийминг. Това може допълнително да ускори завръщането на хората в киносалоните, въпреки че посещаемостта остава под 85% спрямо нивата преди пандемията.

„Spiral“ с участието на Крис Рок е деветият филм от франчайза „Убийствен пъзел“ и разказва историята на престъпен гений, който търси правосъдие по садистичен начин. По традиция филмите на ужасите имат по-малък бюджет, което означава, че лентата може да се окаже много печеливша за студиото си.

Филмът „Wrath of Man“ на Metro-Goldwyn-Mayer с участието на Джейсън Стейтъм се очаква да заеме второто място с 3,5 млн. долара, показват изчисленията на Boxoffice Pro.

Общо посетителите на кината се очаква да похарчат над 30 млн. долара, за да гледат 10-те най-предпочитани филма в северноамериканския боксофис този уикенд. Това е под 57 млн. долара, генерирани от най-добрия уикенд на 2021 г. през април, но и над средните 20 млн. долара от началото на пандемията, показват данни на Comscore.

В момента около 64% от северноамериканските киносалони са отворени – най-много от март 2020 г.

Посещаемостта може да се увеличи повече и с облекчаването на правилата за носене на маска на закрито в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още