IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите дрехи на Роналд Макдоналд

Клоунът вече има сако за официални случаи, но ще запази емблематичните си червени обувки

17:50 | 04.05.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Роналд Макдоналд. Снимка:<em> McDonald`s</em></p>

Роналд Макдоналд. Снимка: McDonald`s

McDonald`s има нова визия и нова мисия за своя символ – клоуна Роналд Макдоналд. Той вече ще бъде облечен с жълти панталони, червено-бяла раирана блуза и жълт елек. За официални случаи обаче ще носи и червено сако.  Досега облеклото на Роналд беше жълт гащеризон.

Емблематичните големи червени обувки на Роналд обаче ще останат, съобщават от веригата за бързо хранене на своя официален сайт.

Клоунът активно ще участва в комуникацията на McDonald`s в социалните мрежи и ще промотира хаштаговете на компанията във Facebook. Една от първите му задачи е да си направи селфи, допълват от компанията.

„Потребителите днес се ангажират с брандовете по различен начин и Роналд ще продължи да се развива, за да бъде модерен и релевантен”, коментира Дийн Барет, старши вицепрезидент на отдела по глобална комуникация на McDonald`s.

Новият образ на Роналд Макдоналд ще започне да се лансира по-късно през тази година чрез телевизионни спотове и рекламни материали. Собствениците на новоизграждащите се ресторанти от веригата по света, както и тези, които планират ремонти, също ще имат възможността да включат новата визия на клоуна в интериора.

Новият гардероб на Роналд Макдоналд е изработен от театралния дизайнер, носител на наградата „Тони”, Ан Хоулд-Уорд. Тя определя създаването на костюма като „един от върховете в кариерата си”.

Образът на Роналд Макдоналд се появява за първи път през 1963 година в телевизионно представяне на McDonald`s във Вашингтон. Две години по-късно той прави дебюта си в национална телевизионна рекламна кампания. От 1966 година е „национален говорител” на McDonald`s, чиято задача е по забавен начин да учи децата на важните неща като пожарна безопасност, хигиенни навици и грамотност.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
123456
преди 9 години
Този Клоун винаги е бил доста плашещ. Но като че ли е за добре.. да се плашат децата гмо *** им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
"Новата" визия на клоуна, показва цялата клоунада на веригата Макдоналд'с
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
""""Облякъл се Илия, пак в тия!""""
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още