IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите филмови премиери в Северна Америка се представиха разочароващо

Те не успяха да надвият "Спектър" и "Фъстъчета: Филмът"

12:01 | 16.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Spectre Facebook page</em></p>

Снимка: Spectre Facebook page

“Спектър“ и „Фъстъчета: Филмът“ успяха да надвият новите премиери в САЩ втори пореден уикенд, пише Bloomberg.

Последният филм за Джеймс Бонд на Sony Corp. запази първата си позиция, генерирайки 35,4 млн. долара приходи в САЩ и Канада, сочат данни на Rentrak.

Продукцията на 20th Century Fox “Фъстъчета: Филмът“ също запази позицията си и остана на второ място в списъка с най-гледаните филми в Северна Америка, благодарение на своите 24,2 млн. долара.

Блокбъстъри като „Марсианецът“, който е по екраните от седем седмици, показаха, че са способни да се справят с новите нишови филми на пазара. Със сигурност резултатите ще се променят значително през следващата седмица, когато излезе друг голям франчайз - „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – Част 2“.

„Джеймс Бонд и „Фъстъчета“ са силни брандове, които не са разочароващи, ето защо другите студиа не се опитаха да пуснат конкурентни заглавия“, твърди Фил Контрино, главен анализатор в BoxOffice.com. По думите му филмовата индустрия се намира в спокоен период преди старта на големите премиери в края на годината.

Сред новите дебюти в Северна Америка този уикенд беше комедията „Тиха нощ, луда нощ“ на CBS Corp., която генерира 8,4 млн. долара от продажби и се класира на трето място в боксофиса. BoxOffice.com очакваше сумата да достигне  7,3 млн. долара.

Лентата „The 33” на Warner Bros., която разказва за чилийските миньори, които бяха блокирани в мина повече от два месеца, се класира на пета позиция. Тя генерира приходи от 5,85 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд. Филмът е базиран на книгата „Deep Down Dark” на Хектор Тоубър.

Третото ново заглавие от този уикенд „My All American” остана чак на 12-jо място, събирайки 1,39 млн. долара според Rentrak. Лентата има 35% позитивни ревюта в Rottentomatoes.com и се очакваше продажбите ѝ да достигнат 2,6 млн. долара.

Продажбите на десетте топ филма в Северна Америка този уикенд спаднаха с 24% спрямо година по-рано до 95,8 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още