IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Официално: "Реал" Мадрид продава Роналдо на "Ювентус" за 105 млн. евро

Акциите на клуба от Торино поскъпнаха с 5,77 на сто в днешната сесия, въпреки че трансферът бе обявен след края на търговията

19:34 | 10.07.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Фланелка на &quot;Ювентус&quot; с името на Роналдо. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фланелка на "Ювентус" с името на Роналдо. Снимка: Ройтерс

Реал (Мадрид) официално потвърди продажбата на Кристиано Роналдо на Ювентус. Според официална информация сделката е на стойност 105 млн. евро.

Роналдо се e договорил за четиригодишен контракт с Ювентус и ще прибира по 30 млн. евро годишна заплата, част от която се очаква да се покрива от спонсорите на клуба от Торино.

Този трансфер бе най-дългоочакваният от феновете, като още преди няколко седмици имаше сериозни спекулации, че ибериецът може да заиграе на "Ювентус Стейдиъм", предава Gol.bg.

"Искаме да благодарим на Роналдо за това, че той игра в нашия отбор и се доказа като най-добрия в света, а също така, че бе част от исторически моменти с фланелката на отбора", написаха от "кралския клуб" в своята страница.

Освен това португалецът се превърна и в топ голмайстор в историята на тима с 451 гола в 438 мача. По време на престоя си на "Бернабеу" той спечели 16 трофея, включително и 4 европейски титли, като 3 от тях бяха поредни и това стана историческо постижение.

Очаква се 33-годишният футболист да прекъсне почивката си в Гърция и да отлети с чартър до Торино, за да премине медицински изследвания и да подпише договора си с новия си клуб.

Говорител на "Ювентус" не e отговорил веднага на молбата за коментар от страна на Bloomberg.

Цената на акциите на клуба се повиши с около 35% за последната седмица, след като за първи път се повиха спекулации в медиите за възможната сделка, изчислява финансовата агенция. Днес книжата поскъпнаха с 5,77 на сто до 0,90 евро за брой, въпреки че трансферът бе обявен след края на търговската сесия.

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
toto 2
преди 5 години
Как ще ги избиват тез пари ,ама шоу да става :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
needle
преди 5 години
И Леброн доста добър нов договор с Лейкърс подписа, определено годината на големите трансфери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още