IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Огненият пръстен" най-сетне детронира "Черната пантера" в боксофиса

Продукцията на Universal Pictures сложи край на доминацията на лентата на Marvel в САЩ и Канада

10:16 | 26.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pacific Rim Facebook page</em></p>

Снимка: Pacific Rim Facebook page

Най-печелившият филм със супергерои най-сетне беше изпреварен. Продукцията на Universal Pictures “Огненият пръстен: Революция“ дебютира на челното място в боксофиса в Северна Америка, детронирайки „Черната пантера“, който от пет седмици оглавява класацията на най-гледаните филми, пише Bloomberg.

Научнофантастичната лента от поредицата „Огненият пръстен“ събра 28 млн. долара приходи от кината в САЩ и Канада, сочат данни на ComScore. Филмът успя да надмине прогнозите за 25 млн. долара. Филмът на Marvel пък генерира 16,7 млн. долара и се превърна в най-печелившата продукция със супергерои на всички времена в САЩ.

Тази седмица пет нови филма се бориха за вниманието на зрителите, а „Огненият пръстен“ отбеляза по-слаб дебют на вътрешния си пазар от предшественика си. Същевременно приходите на „Черната пантера“ позволиха най-сетне да слезе от първото място. Като цяло общите приходи от уикенда имаха малък шанс да надминат миналогодишните, тъй като тогава бяха премиерите на „Красавицата и звярът“ и „Бягай!“, които привлякоха много зрители.

"Огненият пръстен: Революция“ раздели критиците на два лагера. Част от тях твърдят, че на филма му липсва оригиналност. Само 47 на сто дадоха положителни отзиви за продукцията в Rottentomatoes.com. Новата лента беше пусната пет години след първата.

От останалите премиери от този уикенд анимационният „Sherlock Gnomes“ се представи най-добре, като се класира четвърти с приходи от 10,6 млн. долара. Той не успя да изпълни прогнозата на Box Office Pro за 14,5 млн. долара.

Два от филмите с най-добри отзиви този уикенд бяха трилърът на Стивън Содърбърг „Unsane”, в който участва Клер Фой от хита на Netflix “The Crown”, както и анимационната продукция на Уес Андерсън „Островът на кучетата“. Нито един от двата обаче не попадна в топ 10 на най-гледаните филми в САЩ и Канада.

Те бяха изпреварени от религиозната лента на Sony Pictures “Paul, Apostle of Christ”, който се нареди на осмо място с приходи от 5 млн. долара, както и от романтичната драма „Среднощно слънце“ на Open Road Pictures, която събра 4,1 млн. долара и се класира на 10-то място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още