IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около сто картини на Караваджо са открити в Милански дворец

Произведенията от младежките му години са оценени от експерти на над 700 млн. евро

15:13 | 06.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Автентична картина на&nbsp;Караваджо и реставрираният ѝ вариант. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Автентична картина на Караваджо и реставрираният ѝ вариант. Снимка: Ройтерс

Стотина рисунки и няколко картини, нарисувани от Караваджо в младежките му години, бяха открити от експерти в колекция, съхранявана в замъка Сфорцеско в Милано, съобщи ANSA.

Рисунките и платната са на обща прогнозирана стойност от 700 милиона евро са част от фонда Петерцано. Караваджо е бил ученик на художника Симоне Петерцано, отбелязва агенцията.

На младини Караваджо бил ученик на Петерцано и работел в ателието му между 1584 и 1588 г. 

Изследователите са открили и бележка, писана от Караваджо, като графологичен анализ е доказал, че става дума за негов ръкопис.

Прогнозираната сума от 700 млн. евро е получена въз основа на средна цена от 7 млн. евро, платени за рисунки от майстори на четката от 16 век на неотдавнашни търгове, заявиха авторите на продължилото повече две години изследване Маурицио Бернардели  Куруз и Адриана Конкони Федриголи.

Изследването обхваща църкви в Милано и околностите на Бергамо, както и фонда Петерцано. Той включва 1378 рисунки от Симоне Петерцано и учениците му, сред които Микеланджело Меризи да Караваджо (1571 - 1610).


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още