IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олимпийските игри в Париж през 2024 г. може да надхвърлят бюджета с 500 млн.евро

Общият бюджет за домакинство на игрите първоначално бе определен на 6,8 млрд. евро

21:15 | 30.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Организирането на летните Олимпийски игри в Париж през 2024 г. може да надхвърли бюджета с половин милиард евро, а някои съоръжения може да не са готови навреме, ако плановете не бъдат преразгледани, предупреди френското правителство, цитирано от Ройтерс.

Докладът на финансовите, спортните и инфраструктурните инспектори призова плановете за олимпийските селища да бъдат преразгледани, за да се вземат предвид археологическата стойност на някои от обектите.

Според правителството селището, където ще бъдат поместени медиите, трябва да бъде по-малко, а плувният център и заобикалящите го сгради има риск да надхвърлят бюджета със 170 млн. евро.

"На този етап общите потенциални рискове възлизат на 500 милиона евро", се казва в доклада, в който се добавя, че ако препоръките му бъдат спазени, цифрата може да се намали до 200 милиона евро.

Общият бюджет за домакинство на игрите първоначално бе определен на 6,8 млрд. евро, като инвестицията на публични средства възлиза на 1,5 млрд. евро.

Отделни доклади от Сената и от Службата за публичен одит вече предупредиха, че разширяването на парижката метролиния може да струва милиарди и тя да не бъде готова навреме за Олимпиадата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още