IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Онлайн тренировките – не са перфектни, но работят

Седенето е новото пушене, твърди Иван Германов, треньор и основател на XYBRID

21:16 | 28.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Онлайн упражненията имат своите позитиви и те са за хората, които нямат възможност да посещават спортни зали заради зает график. „Не беше хубаво, че бяха принудени, но хората опитаха и видяха, че се случва. Това не е перфектният начин, по който да се проведе един урок по спорт, но е работещ“, каза в предаването Bloomberg TV Bulgaria Интервю Иван Германов, треньор и основател на XYBRID. 

Той разказа още, че идеята за онлайн тренировките на XYBRID се появява още през първото затваряне. Германов се занимава като инструктор от повече от 15 години, а отскоро и с групови тренировки. Затварянето на фитнесите е накарало много хора от неговия бранш да останат без работа. Затова е записвал тренировки, които да качва онлайн, за да може потребителите да продължават да спортуват. И след първоначалния успех на идеята, той започва да я развива.

Самите тренировки, освен за укрепване на духа, са свързани с корекция на стойката поради заседнали начин на живот и са насочени най-вече към хората, които работят пред компютър.
„Седенето е новото пушене. Движението не е по-различно от храненето“, каза Германов.

Гостът споделя, че понякога има и технологически спънки в онлайн тренировките, тъй като се използват определен тип програми, а и заснемането е дълъг и труден технически процес. Друг фактор е и потребителската готовност, която е по-различна

Вижте повече във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още