IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опаковка от сандвич попречи на бляскавото завръщане на Фернандо Алонсо в F1

Пилотът е бил изтеглен от състезанието „от мерки за сигурност“

15:04 | 01.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Испанският пилот Фернандо Алонсо беше принуден да приключи по-рано дългоочакваното си завръщане във Formula 1 по време на състезанието в Бахрейн заради нещо необичайно – изхвърлена хартия за сандвич, пише CNBC.

Двукратният шампион в F1 се появи за първия си състезателен уикенд от 2018 г., достигна девето място в квалификациите и беше седми в началото на надпреварата, но загуби мощност след първото си спиране в бокса, а след второто просто се оттегли от състезанието.

Първоначално той разкри пред Sky Sport F1, че има „някакви отломки в спирачната система“ и той не е имал късмет, като се има предвид колко малка част е пробита.

Но екипът му от тима Alpine обяви, че всъщност става дума за опаковка от сандвич, която е довела до прегряване на болида.

„След първото спиране имахме малък проблем, който ни принуди да ограничим представянето на колата, а след второто спиране опаковка за сандвич се заклещи в предната спирачка на колата на Фернандо“, заяви изпълнителният директор на Alpine Марсин Будковски.

По думите му това е довело до повишаване на температурата, която е нанесла щети на спирачната система, така че Алонсо е бил изтеглен от състезанието „от мерки за сигурност“.

Именно в неделя беше първото състезание от новия сезон на Formula 1, а този път на място присъстваха и фенове, след като организаторите решиха, че ще продават билети на хора, които са напълно ваксинирани срещу Covid-19 или имат имунитет след преболедуване. Повечето от състезанията миналата година обаче преминаха без публика заради рестрикциите, свързани с коронавируса.

Това, което стана на пистата в Бахрейн с болида на Алонсо, се случва в момент, в който светът все повече говори за тоновете отпадъци, възможностите за рециклирането им и като цяло за намаляването на отпадъка, изхвърлян от човека, защото щетите от него стават все по-големи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още