IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орязват заплатите в Манчестър Юнайтед с 25%

Катарските мултимилиардери вече поредна година наливат тонове пари в отбора, но така и не намират формулата за успеха на международно ниво

21:58 | 07.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Манчестър Юнайтед официално няма да участва в Шампионската лига през идния сезон и това носи своите негативни ефекти не само за ръководството на футболния клуб, но и на самите играчи. Именно заплатите на футболистите ще бъдат орязани с цели 25 на 100, предават Александър Костадинов и Цветин Филипов от Index Sport.

„Червените дяволи“ изненадаха всички с представянето си срещу ПСЖ на 1/8-финалите в турнира, но доброто впечатление веднага след това се изпари и резултатите на отбора рязко се върнаха към първите месеци от кампанията въпреки дългоочаквания постоянен договор на Оле Гунар Солскяер. Сега всички ще трябва да понесат последствията от това, като се задоволят с по-ниски заплати и участие в Лига Европа догодина.

Споменавайки ПСЖ, няма как да не продължим темата, след като слуховете във Франция стават все по-мащабни за евентуалното оттегляне на Qatar Sports Investments (QSI) от ръководството на „парижани“.

Катарските мултимилиардери вече поредна година наливат тонове пари в отбора, но така и не намират формулата за успеха на международно ниво. Липсата на успехи в европейските клубни турнири води не само финансови несгоди, но и редица негативизъм по адрес на Сент Жермен от широката футболна общественост. Отбора като Аякс, Тотнъм и Атлетико Мадрид жънат далеч по-големи успехи, въпреки скромните си инвестиции за нови играчи на фона на френския гранд, а това никак не е по вкуса на QSI.

Любопитна информация е и един анализ, показващ, че спонсорските договори за 2019 г. в целия свят възлизат на 41 млрд. евро. Но ако тази сума ви се струва внушителна, какво ще кажете, ако средствата се увеличат на 56 млрд. евро за периода 2020-2024 г.? Такива са прогнозите с оглед все по-доброто покритие сред фенските маси по света, благодарение на телевизията и интернета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още