IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отлага се поредна голяма филмова премиера заради коронавируса

Sony Pictures последва примера на новия филм за Джеймс Бонд

14:43 | 11.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Peter Rabbit Movie Facebook page</em></p>

Снимка: Peter Rabbit Movie Facebook page

Премиерата на “Зайчето Питър: По широкия свят” беше отложена за август, обяви Sony Pictures днес, посочвайки, че решението е свързано с притеснения за влиянието на епидемията на коронавируса върху филмовата индустрия в Европа, пише CNBC.

Това е вторият филм от голямо студио, чиято премиера се мести от април за друг момент тази година, предвид епидемията на COVID-19. Миналата седмица MGM и Universal отложиха за ноември пускането на новия филм за Джеймс Бонд “Смъртта може да почака”.

“Зайчето Питър: По широкия свят” е продължение на лентата “Зайчето Питър” от 2018 г. - игрален филм със специални ефекти, в който Джеймс Кордън озвучава прочутия главен герой.

Новата продукция трябваше да се появи в повечето европейски пазар на 27 март и да достигне до други, включително и в САЩ, на 3 април. Сега плановете са променени и премиерата е насрочена за 7 август.

“Зайчето Питър” генерира 67% от всичките 351,2 млн. долара, които събра, извън Северна Америка. Бюджетът на продукцията беше около 50 млн. долара.

Европа и Азия се сблъскват с големи проблеми с кината през последните седмици. В понеделник италианското правителство обяви национална карантина, докато Франция и Словакия наскоро затвориха кината си. Китайските киносалони са затворени от седмици.

Решението на Sony Pictures да премести “Зайчето Питър: По широкия свят” от предвеликденския уикенд до средата на лятото вероятно ще повлияе сериозно на регионите, в които кината все още са отворени.

Притесненията за загубените приходи в боксофиса натежаха на книжата на операторите на киносалони. Цената на акциите на AMC се срина с повече от 41% през последния месец, а в понеделник удари историческо дъно от 3,68 долара на акция. Стойността на книжата на Cinemark се сви с 34 на сто през последния месец.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още