IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отлагат "Оскарите" за април 2021 г.

Академията реши да даде нов срок за подаване на кандидатурите

10:01 | 16.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ROBERT CAPLIN/Bloomberg</em></p>

Снимка: ROBERT CAPLIN/Bloomberg

93-ите награди на Филмовата академия ще бъдат връчени през април следващата година, предава CNBC.

Академията обяви, че годишната церемония няма да се случи на 28 февруари 2021 г., а вместо това ще се измести в края на април, тъй като коронавирусната пандемия затвори кината по света и накара много филми да отложат премиерите на своите продукции.

Новата дата, на която ще бъдат раздадени „Оскарите“ е 25 април 2021 г.

Това е четвъртият път, в който церемонията е отлагана за по-късна дата. Това се е случило през 1938 г., когато тя е била изместена заради наводнения в Лос Анджелис, през 1968 г. – след убийството на Мартин Лутър Кинг, и през 1981 г. – след опита за убийство на президента Роналд Рейгън.

Наградите ще бъдат връчени в Dolby Theater в Холивуд и ще бъдат излъчени по ABC, обявиха от Академията. Организацията има намерение да се върне към обичайните насоки за допустимост през 2021 г.

В допълнение към това срокът за подаване на кандидатурите за следващата година се измества до 28 февруари 2021 г. Първоначално той беше до 31 декември 2020 г.

По думите на президента на Академията Дейвид Рубин и на главния изпълнителен директор Доун Хъдзън надеждата е, че това ще даде по-голяма гъвкавост на творците да завършат и да пуснат филмите си „без да бъдат наказвани  за нещо, което е отвъд контрола на всички“.

От своя страна телевизионната академия обяви, че наградите “Еми“ ще бъдат проведени онлайн тази година заради мерките за ограничение разпространението на коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още