IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Отмъстителите" се готви за огромен боксофис дебют

Филмът може да детронира "Междузвездни войни: Силата се пробужда" като най-успешната премиера на всички времена в Северна Америка

16:26 | 19.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: The Avengers Facebook page</em></p>

Снимка: The Avengers Facebook page

Забравете за Дарт Вейдър. Най-новата заплаха пред Люк Скайуокър са Отмъстителите.

Една седмица преди да бъде пуснат по кината “Отмъстителите: Война без край“ се готви за огромен боксофис дебют, който може да детронира „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ като най-голямата премиера на всички времена за САЩ и Канада (248 млн. долара), пише The  Wall Street Journal.

Третият филм от поредицата „Отмъстителите“ вече е продал предварително билети на стойност над 50 млн. долара, което го нарежда след „Силата се пробужда“ и „Междузвездни войни: Последните джедаи“ по предварителни продажби, твърдят източници, запознати с въпроса.

Въпреки това проучванията сред посетителите на кината сочат, че техният интерес да видят „Война без край“ е по-голям от този за филмите от „Междузвездни войни“ и други сравними блокбъстъри, сочат данни, разгледани от The Wall Street Journal.

45% от анкетираните посочват „Война без край“ като първия си избор за гледане сред предстоящите филми. При подобно проучване „Силата се пробужда“ е имал 33% показан интерес.

Някои премиерни прожекции на „Отмъстителите: Война без край“ следващия четвъртък вечер вече са разпродадени, а кината добавят нови прожекции през нощта.

Независимо дали „Война без край“ ще детронира „Силата се пробужда“ или не успее да го направи, това са добри новини за Walt Disney, която стои зад двата проекта със своите подразделения, съответно Marvel Studios и Lucasfilm.

"Война без край“ едва ли ще стане най-печелившата премиера в световен мащаб, защото ще дебютира в Китай чак на 11 май. Това е вторият по големина филмов пазар и страна, в която правителството избира премиерните дати. В Русия, деветият по големина пазар, лентата ще дебютира на 3 май. Навсякъде другаде филмът ще се прожектира за първи път на датата, на която това ще се случи и в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още