IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отварянето на баровете и ресторантите подкрепя маржовете на Diageo

Компанията се радва на "добро начало" на новата си фискална година

12:47 | 30.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Производителят на уиски Johnnie Walker – Diageo, обяви, че новата му фискална година се насочва към „добро начало“. Компанията прогнозира увеличение на оперативните маржове, след като хората започнаха да се насочват към премиум марки напитки и прекарват повече време в барове и ресторанти, предава Ройтерс.

Възстановяването в Европа надминава очакванията, а в Северна Америка бизнесът се „представя силно“ въпреки проблемите с доставките, обяви компанията преди годишното си общо събрание, което ще се проведе по-късно днес.

Продажбите в баровете и ресторантите, които бяха засегнати от рестрикциите заради коронавируса миналата година, се възстановяват добре и в двата региона. Това се дължи на факта, че високият темп на ваксинациите насърчава хората да прекарват повече време извън домовете си.

Продажбите в Африка, Азиатско-Тихоокеанския регион, Латинска Америка и Карибския регион също се представят добре, но Diageo предупреди, че очаква част от волатилността там да се запази.

„Имаме силно начало на фискалната 2022 г.... като се възползваме от устойчивостта на търговията на дребно и продължаваме възстановяването в областта на баровете и ресторантите“, коментира главният изпълнителен директор Айвън Менезис.

Освен това компанията печели и от факта, че потребителите предпочитат все повече премиум напитки, както и от нарастването на продажбите през по-високомаржови канали, като онлайн търговията, обяви Менезис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още