IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отворените наново казина в Макао подсказват какво ще е бъдещето на индустрията

Редица мерки са въведени във всички игрални обекти

21:56 | 27.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg</em></p>

Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg

В казината в Макао, най-големият игрален център в света, играчите трябва да носят маски, температурата им се мери на входа, а те самите се въздържат от ядене или пиене на масите, пише Wall Street Journal.

Новите мерки могат да покажат какво ще се случи с американските казина, по-голямата част от които затвориха врати заради разпространението на коронавируса. Те вероятно ще действат по същия начин, ако заработят отново през следващите седмици и месеци. За разлика от САЩ, Австралия и други части на Европа, казината в Макао са отворени, а случващото се в тях може да покаже колко бързо играчите могат да се завърнат и на другите пазари.

Засега резултатите не са много оптимистични. През февруари казината в Макао затвориха врати за около две седмици, но правителството им позволи да се върнат на работа на 20 февруари с нови процедури. Брутните приходи от игри се свиха с близо 90 на сто през февруари, а анализаторите очакват силен спад и за март, вероятно с около 80%. Ограниченията за пътуване попречиха на много от туристите от континенталната част на Китай да посетят полуавтономния град, което допринесе за спада.

В американските казина „не очакваме щом се върнем на работа нещата да са същите каквито бяха“, коментира Майкъл Сол, президент на консултантската компания The Innovation Group, която се занимава с индустрията. „Потребителската база вероятно няма да се върне за една нощ“.

Коронавирусът трансформира всичко – от това как хората работят до това как пазаруват хранителни стоки, и принуждава компаниите да се пригодят към всичко това, когато става дума за бизнеса им. Процедурите за сигурност в казината са само един пример за това как фирмите адаптират операциите си към безпрецедентните условия, създадени от пандемията.

Но дори и американските казина да отворят отново врати, ще има други предизвикателства. Те ще трябва да се конкурират с онлайн залозите, които според някои анализатори ще привлекат нови клиенти, докато хората са затворени в домовете си. Потребителите все още могат да са предпазливи в посещенията на места, където могат да се събират много хора, или да бъдат отблъснати от проверките на температурата и другите нови рестрикции в казината.

Някои американски казина за кратко експериментираха с подобни мерки за социално дистанциране. На 12 март Wynn Resorts заяви, че ще следи телесната температура на клиентите си чрез термални камери, а между гостите ще се оставя допълнително място на масите и машините. Wynn, която управлява казина и в Макао, затвори обектите си в Лас Вегас и Бостън само няколко дни по-късно.

В Австралия казината въведоха нови мерки за сигурност миналата седмица, преди в понеделник правителството да обяви, че ги затваря, заедно с други бизнеси, които в момента не са от първа необходимост. В казино в Сидни, управлявано от Star Entertainment Group, са били поставени временни бариери около различните секции, а служителите са следили по колко души влизат във всяка зона. Деактивирани са слот машини, за да няма струпвания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още