IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемията донесе бум на пазара на продукти за домашни любимци

Значително са нараснали и осиновяванията на животни от появата на Covid-19 насам

12:33 | 07.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Коронавирусната пандемия е отговорна за бума на бизнеса с продукти за домашни любимци и за осиновяването на все повече животни, пише CNBC.

Софи Бакалар, съосновател на компанията за подобни стоки Fable, коментира, че бизнесът ѝ преживява огромен скок на продажбите през тази година.

„Заради големия ръст на осиновяванията на животни и факта, че семействата прекарват повече време вкъщи с домашните си любимци, преживяхме безпрецедентен растеж тази година с 12-кратно повишение от 2019 г. насам, което надминава прогнозите ни повече от три пъти“, коментира Бакалар. „В момент, в който традиционните магазини на дребно са затворени, виждаме възможност за привличането на нови клиенти – хора, които преди не бяха свикнали да пазаруват онлайн за домашните си любимци, което пък подкрепи известна част от растежа ни тази година“.

PetCo подаде документи за първично публично предлагане на Nasdaq под символа “WOOF”. Приходите от продажби на компанията достигнаха близо 4 млрд. долара тази година, което е ръст от близо 10% спрямо 2019 г. PetCo също така очаква 4% повишение на броя на домакинствата, които притежават домашни любимци.

Бакалар отбелязва, че най-голямата тенденция, която тя наблюдава, е, че потребителите търсят продукти, решаващи реални проблеми, защото има много хора, които допреди осем месеца не са очаквали, че ще имат животно у дома.

„Виждаме клиенти, които търсят по-удобни начини да разхождат кучетата си или да увеличат максимално полезността на своето пространство“, посочва Бакалар. „Хората търсят продукти, които да държат домашните им любимци заети, докато работят вкъщи. “

Американската асоциация на производителите на продукти за домашни любимци прогнозира, че Северна и Южна Америка ще похарчат рекордните 99 млрд. долара през тази година за всичко за животните у дома – от храна до ветеринарна грижа. Онлайн продажбите на храна за домашни любимци в САЩ са скочили със 77% през март на годишна база. Продуктите за животни се очаква да са една от най-големите категории подаръци този сезон, сочи проучване на консултантската компания Deloitte. Средната сума, която анкетираните планират да похарчат за такива стоки, е, 90 долара.

Бакалар не смята, че тенденцията е краткосрочна и е само за периода на пандемията, заради емоционалната стойност на домашните любимци и факта, че те не могат просто да бъдат върнати след като пандемията приключи.

„Очакваме темпът на осиновяванията да продължи да расте, след като работата от вкъщи и гъвкавото работно време стават все по-нормално нещо“, коментира тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още