IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Patek Philippe ще инвестира 450 млн. долара в своята фабрика в Женева

Производителят на часовници се нуждае от повече място за правенето на изследвания и провеждането на обучения

08:49 | 15.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Patek Philippe планира да инвестира 450 млн. швейцарски франка (440 млн. долара) в своята фабрика в Женева. Това се случва по-малко от година, след като председателят на компанията за производство на часовници обяви, че може да се наложи фирмата да напусне града, пише Bloomberg.

Компанията иска да построи нова сграда, която да може да отговори на нуждата ѝ от място за обучения, засилване на научните изследвания в часовникарските техники и възстановяването на старите модели часовници.

През март председателят на Patek Philippe Тиери Стърн заяви, че компанията евентуално може да напусне Женева, ако нейната данъчна тежест не бъде намалена.

„Много сме доволни, че засилихме и подпомогнахме бизнеса си с този голям проект и по този начин потвърдихме отново ангажимента си към Patek Phlippe в Женева“, коментира Стърн. По думите му по този начин може да се осигури развитието и дългосрочното бъдеще на компанията.

Инвестицията на Patek е знак за рекордните средства, с които разполагат производителите на часовници. Patek обяви, че очаква сградата да бъде завършена до 2018 г. Тя ще даде на 175-годишната компания достатъчно пространство за работа за следващите 20 до 30 години.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още