IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Patek Philippe съживява "Светия Граал" на часовниците за 170 щастливци

Компанията ще пусне 170 специални версии на най-популярния си часовник като част от партньорството си с Tiffany

16:33 | 06.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Patek Phillippe</em></p>

Снимка: Patek Phillippe

Щвейцарската компания за часовници Patek Philippe обяви в понеделник, че ще пусне 170 специални версии на най-популярния си часовник като част от партньорството си с Tiffany & Co. - новина, която вероятно ще доведе до истерия сред богатите колекционери на часовници, пише CNBC.

Изненадващото обявление бе направено по-малко от година, след като Patek спря производството на известния си часовник, познат като Nautilus Ref. 5711, което доведе до засилено търсене и космически цени.

Patek заяви, че произвежда 170 специални часовници Ref. 5711 с циферблат в син цвят, известен като Tiffany-blue, които ще бъдат продавани в определени бутици на Tiffany. Часовникът е създаден в чест на 170-годишното партньорство между швейцарския производител на часовници и Tiffany, както и заради новата собственост над Tiffany от френския луксозен гигант LVMH, заявиха от Patek Philippe.

За Tiffany шансът да продава това, което може би ще стане най-търсеният нов часовник в света, ще добави блясък и ще засили маркетинга на компанията за бижута, докато тя преминава през преструктуриране под управлението на LVMH и новия си шеф Бернар Арно.

„Това бе малкият ми подарък, с който да изкажа поздравления за закупуването на Tiffany”, каза главният изпълнителен директор на Patek Тиери Стерн за CNBC. “За мен бе съвсем ясно, че трябваше да избера нещо уникално и изключително. Това наистина е последната серия от този часовник“.

Освен специалния син цвят часовникът ще има печат “Tiffany & Co.” до цифрата 6, както и печат "Patek Philippe" до цифрата 12. На гърба на кутията със сапфири е изписан възпоменателен надпис, а има и малка „изненада“ на гърба на часовника, която Стерн казва, че ще остави на собствениците да я разкрият.

„Сложих нещо тайно на гърба на часовника“, каза той. „Доста е забавно“.

За Tiffany “подаръкът“ на Patek означава, че търговецът на бижута ще може да предложи на най-ценните си клиенти "Светия Граал" на новите спортни часовници и да предизвика вълнение в бутиците си.

Това обаче крие и рискове. Tiffany ще има много повече от 170 ВИП клиенти с парите и желанието да купят часовника и повечето ще трябва да получат отказ. Часовникът ще се продава за около 52 хил. долара и ще бъде наличен само в бутиците на Tiffany в Ню Йорк, Бевърли Хилс и Сан Франциско, които продават Patek Phillipe.

Часовници модел 5711s втора ръка в интернет се продават за над 120 хил. долара. Тепърва ще стане ясно колко ще бъде вторичната цена за модела Tiffany, когато излезе за продажба. Отговор може да дойде още следващата седмица: Tiffany ще предложи на търг един от часовниците в аукционна къща Phillips на 11 декември, а постъпленията ще отидат за Nature Conservancy – благотворителна организация, избрана от Арно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още