IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата и приходите на Domino's в САЩ оправдаха прогнозите

Компанията потвърди своите дългосрочни перспективи

19:00 | 20.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>&nbsp;Източник: БГНЕС</em></p>

 Източник: БГНЕС

Domino's Pizza отчете финансови резултати за тримесечието, които надминаха очакванията на анализаторите на фона на силните продажби в САЩ въпреки засилената конкуренция, съобщава CNBC.

Domino's отчита печалба от 3,13 долара на акция на коригирана основа, спрямо 2,98 долара очаквана печалба, съобщават от Refinitiv.

Приходите на компанията достигат 1,15 млрд. долара, спрямо прогнозираните 1,13 млрд. долара.

Веригата за пица отчете фискална нетна печалба за четвъртото тримесечие от 129,3 млн. долара, или 3,12 долара на акция, спрямо 111,6 млн. долара, или 2,62 долара на акция, година по-рано. По-високите приходи от франчайзите и по-ниските общи и административни разходи доведоха до увеличаване на нетната печалба.

Изключвайки разходите от рекапитализацията на компанията през 2019 г., Domino’s е спечелила 3,13 долара на акция, надвишавайки очакванията на анализатори от Refinitiv за 2,98 долара на акция.

Нетните приходи от продажби нараснаха с 6,3% до 1,15 млрд. долара, надминавайки очакванията от 1,13 млрд. долара.

Domino’s отчете ръст на продажбите от 3,4% в обектите на компанията, които извършват дейност от поне една година, като ти тук компанията успява да надмине очакванията на пазарните експерти, които прогнозираха ръст от 2,3%.

Веригата е изправена пред силната конкуренция в лицето на UberEats и DoorDash, което оказва натиск върху доставките на Domino’s в САЩ.

В отговор на тенденцията веригата се опитва да увеличи продажбите си и да съкрати сроковете за доставка на своите продукти, като стратегически добавя още локации в САЩ. Domino’s отвори 141 нови ресторанти в САЩ през четвъртото тримесечие.

Продажби в обектите извън граница, които оперират от поне една година, се увеличиха с 1,7% през тримесечието, в сравнение с очакванията за ръст от 2,1%.

Дружеството също така потвърди своите дългосрочни перспективи. Domino’s очаква ръстът на продажбите в своите обекти в САЩ, отворени от поне година, да бъде в диапазона между 2% и 5%, а глобалният ръст на продажбите на дребно - между 7% и 10%.

Акциите на компанията поскъпнаха с 24,35% към 17:58 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още