IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата и приходите на Sotheby's намаляват през тримесечието

Резултатите на аукционната къща пострадаха от неблагоприятни валутни разлики и промяна в календара на продажбите

16:37 | 07.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	Загубата от продажбата на една картина също се е отразила негативно на междинните финансови резултати. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Загубата от продажбата на една картина също се е отразила негативно на междинните финансови резултати. Снимка: Ройтерс

Аукционната къща Sotheby's регистрира по-ниски от очакваното печалба и приходи през тримесечието, след като валутни разлики и продажбите на съвременни творби на изкуството, изместени за по-късно през годината, се отразиха на финансовите резултати, пише MarketWatch.

За периода април-юни компанията печели 67,6 млн. долара, или 96 цента на акция, спрямо миналогодишните 77,6 млн. долара, или 1,11 долара на акция. Изключвайки еднократните ефекти, измежду които разходи, свързани с промени в ръководството, печалбата на една акция намалява до 1,04 долара от 1,26 долара.

Приходите от продажби са по-ниски с 1,1% на годишна база до 332 млн. долара. Миналата година продажбите на базираната в Ню Йорк компания бяха за рекордните 6,7 млрд. долара.

Анкетираните от Thomson Reuters анализатори прогнозираха печалба за 1,24 долара на акция през тримесечието при приходи в размер на 342 млн. долара.

Аукционната къща стана жертва на неблагоприятни валутни изменения за 12,4 млн. долара през първото пълно тримесечие на новия главен изпълнителен директор Тад Смит. От Sotheby's поясняват, че загубата от продажбата на една картина също се е отразила негативно на междинните финансови резултати.

Смит, който беше изпълнителен директор на Madison Square Garden, пое поста от Уилям Рупрехт, след като през ноември последният се съгласи да се оттегли, защото инвеститорите искаха по-голяма част от печалбата да се върне към акционерите.

Ръстът на комисионите за частни продажби и по-добрите маржове на комисионите при аукционите отчасти засенчват неблагоприятните валутни разлики и промените в календара на компанията.

Комисионите от частни продажби са нагоре с 32%, стимулирани от сделките с високи цени. Освен това Sotheby's извлече ползи от портфейла си за финансови услуги, който нарасна с 30% и допринесе с 24,7 млн. долара към приходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още