IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Манчестър Юнайтед намалява заради растящите разходи за заплати

През четвъртото тримесечие на миналата година заплатите на играчите са нараснали с 9,4%

22:32 | 08.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нарасналите разходи за заплати на играчите са намалили печалбата на Манчестър Юнайтед през четвъртото тримесечие на миналата година, съобщава ВВС.

За трите месеца до 31 декември клубът е постигнал оперативна печалба от 28,7 млн. паунда (32,6 млн. евро), което е спад с 23% спрямо същия период на предходната година.

Заплатите, които съставляват половината от разходите на клуба, са нараснали с 9,4% до 69,6 млн. паунда (79 млн. евро). Играчите са получили по-високи заплати, защото Манчестър Юнайтед се завърна в Шампионската лига, но това също така е донесло и повече приходи от телевизионно излъчване. Те са достигнали 61,6 млн. паунда (70 млн. евро), което е повишение със 17% спрямо предходната година, като общите приходи за тримесечието са нараснали с 3,8% до 163,9 млн. паунда (186 млн. евро).

Освен от мачовете от Шампионската лига приходите за тримесечието са били подкрепени и от двете допълнителни срещи от Висшата лига, които бяха излъчени на живо.

„Солидният ни бизнес модел ни позволи да инвестираме в бъдещето на клуба с удължаване на договора на Жозе Моуриньо като треньор и привличането на Алексис Санчес. Очакваме остатъка от сезона с увереност“, заяви Ед Уудуърд, изпълнителен вицепрезидент на Манчестър Юнайтед.

Миналия сезон клубът спечели Лига Европа, което му осигури място в Шампионската лига за настоящия сезон. Отборът достигна до 16-ина финалите на турнира и в момента е на второ място във Висшата лига.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още