IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на производителя на Johnnie Walker расте леко

Въпреки това анализаторите очакваха повече и акциите на Diageo поеха надолу

15:51 | 25.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-голямата компания за спиртни напитки в света Diageo увеличава стабилно печалбата си благодарение на по-добрата комбинация от цени и контрол на разходите.

Производителят на шотландското уиски Johnnie Walker, водката Smirnoff и ирландската бира Guinness отчита  увеличение на оперативната печалба от десет процента до 4 милиарда паунда (3,6 милиарда евро) през финансовата година, приключила в края на юни 2019 г.

Най-голямата дестилерия в световен мащаб се е облагодетелствала от добрия си бизнес в Азия. Но британците са в състояние да растат и на повечето други пазари. Само в Европа и Турция бизнесът е в застой. Продажбите в цялата група нарастват с 6% до 12,9 млрд. паунда (14,5 млрд. евро), заяви в четвъртък в Лондон компанията.

Експертите очакваха малко по-добър резултат. Производителят на марки като Baileys и Tanqueray също така обяви още едно обратно изкупуване на акции за милиарди евро. Въпреки това инвеститорите реагираха с разочарование, а акциите поевтиняха с два процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още