IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Time Warner надмина очакванията за 9-то поредно тримесечие

Резултатите са подкрепени от по-високите приходи от абонаменти и лицензи

15:10 | 04.11.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Медийният конгломерат Time Warner Inc., собственик на НВО и на филмовото студио Warner Bros., обяви финансови резултати за третото тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите, подкрепени от по-високите приходи от абонаменти и лицензи на водещия канал на компанията, съобщава Bloomberg.

Общите приходи на Time Warner са се повишли с 5,1% до 6,56 млрд. долара през третото тримесечие, приключило на 30 септември. Нетната печалба също е нараснала до 1,04 млрд. долара, или 1,26 долара на акция, от 967 млн. долара, или 1,11 долара на акция, за същия период през миналата година.

Печалбата без някои ефекти възлиза на 1,25 долара на акция, заяви базираната в Ню Йорк компания в сряда. Оценката на анализаторите бе за 1,09 долара на акция, средна стойност от прогнозите, събрани от Bloomberg. Time Warner успява да надмине очакванията за печалба на анализаторите за девето поредно тримесечие.

Стратегията на главния изпълнителен директор Джеф Бюкс е компанията да създава оригинални хитови предавания и да придобива права за излъчване на спортни състезания, за да може да изисква по-високи такси за кабелните си програми от доставчиците на платени телевизионни услуги. Бюкс освободи концерна от някои активи през последните години, свивайки Time Warner до кабелните канали от групата Turner, както и до HBO и кино студиото. През миналата година компанията отхвърли оферта за придобиване за 75 млрд. долара от 21st Century Fox на Рупърт Мърдок.

Time Warner търси нови начини да продава онлайн съдържанието си, разпространявайки каналите от групата Turner – CNN, TNT, TBS и Cartoon Network, чрез услугата Sling TV на Dish Network Corp. и представяйки уеб базирана версия на НВО през април. Във вторник НВО заяви, че е подписала 4-годишна сделка с бившия водещ на Daily Show Джон Стюарт, който ще прави късометражни фирми, базирани на текущите събития в цифровите услуги на НВО.

Акциите на Time Warner поевтиняха с 9,5% от началото на годината до вторник, докато индексът Standard & Poor’s 500 отбелязва ръст от 2,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още