IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PepsiCo очаква ръст на органичните приходи през тази година

Гигантът на пазара на снаксове и газирани напитки представи и по-добри от очакванията на Wall Street данни за приходите през четвъртото тримесечие

15:45 | 11.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

PepsiCo съобщи в четвъртък, че очаква органичните приходи през 2021 г. да се увеличат на фона на надеждите, че потребителите ще се върнат бързо към предпандемичните си навици след отварянето на икономиките и напредването на ваксинациите.

Гигантът при снаксовете и газираните напитки също така представи по-добри от очакванията на Wall Street данни за приходите през четвъртото тримесечие, съобщи Ройтерс. Новите блокади през зимата са засилили търсенето на продукти като Tostitos, Cheetos и Gatorade, които са по-предпочитани за домашна употреба.

Компанията, сред чиито най-популярни марки са чипсовете Lay’s и едноименните напитки Pepsi, обяви, че очаква едноцифрено увеличение в средния диапазон на годишните си органични приходи и едноцифрено увеличение във високия диапазон при коригираната печалба.

Основният конкурент Coca-Cola също прогнозира органичните приходи да се възстановят през настоящата година.

Органичните приходи от снаксове в северноамериканското звено Frito-Lay са се увеличили с 5% през четвъртото тримесечие, а тези от газирани и други напитки са нараснали с 5,5% в Северна Америка – най-големият им пазар.

Нетните приходи на PepsiCo са се увеличили с 8,8% до 22,46 млрд. долара през тримесечието, завършило на 26 декември. Това е над пазарните очаквания за 21,8 млрд. долара, показват данни от Refinitiv.

Компанията също така обяви 5-процентно увеличение на годишния си дивидент, който ще бъде изплатен през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още