IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PepsiCo повиши прогнозата за годишните си приходи

Търсенето на нейните газирани напитки и закуски расте

20:40 | 05.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

PepsiCo Inc повиши прогнозата си за годишните приходи във вторник, тъй като отварянето на обществените пространства, включително театри и ресторанти, след премахването на ограниченията заради пандемията, повиши търсенето на нейните газирани напитки и закуски, предаде Ройтерс.

Компанията заяви, че приходите от нейното звено за напитки в Северна Америка, което е най-големият ù бизнес, са се увеличили със 7% през третото тримесечие поради двуцифрен ръст на нетните приходи от заведенията за хранене и силно търсене на безалкохолната напитка Mountain Dew. 

Приходите от бизнеса на дъщерната компания Frito-Lay в Северна Америка също са нараснали с около 6% през тримесечието, което сигнализира, че търсенето на чипсове и солени закуски все още се задържа силно, въпреки че хората вече прекарват по-малко време у дома.

Въпреки това нетната печалба с изключение на миноритарните участия е спаднала с около 3% до 2,22 млрд. долара отчасти поради по-високите разходи за дистрибуция, тъй като компанията се бори с нарастващите цени на суровините и прекъсванията на световните вериги на доставки.

Нетните приходи са нараснали с 11,6% до 20,19 млрд. долара през тримесечието, приключило на 4 септември, което е над прогнозите на анализаторите за 19,39 млрд. долара, според данни на IBES от Refinitiv.

PepsiCo заяви, че очаква органичните приходи за фискалната 2021 г. да се увеличат с около 8%, докато предишната прогноза беше за увеличение от 6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още