IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PepsiCo ще намали с 50% употребата на пластмаса до 2030 г.

Компанията преследва нови цели за устойчивост

18:15 | 15.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

PepsiCo, един от най-големите производители на пластмасови бутилки в света, заяви, че драстично ще намали използването на този материал. Ходът е част от новите цели за устойчивост на компанията за безалкохолни напитки, пише Bloomberg.

Така наречената „девствена пластмаса“ ще бъде намалена с 50% до 2030 г., разкри PepsiCo. В рамките на същия период тя ще внедри и регенеративни земеделски практики в своята земеделска територия от около 7 млн. акра (28 хил. кв. км).

До 2040 г. PepsiCo планира да постигне нулеви емисии.

Компанията ще използва своя мащаб, „за да помогне за изграждането на устойчива хранителна система“, коментира главният изпълнителен директор Рамон Лагуарта в интервю.

„Потребителите ще станат свидетели на много повече иновации“, заявява той.

Така например чипсовете Lay’s на компанията ще бъдат произвеждани от картофи, които се отглеждат чрез регенеративно земеделие, с нулеви нетни емисии и ще се продават в биоразградими опаковки. Част от напълно компостируемите растителни опаковки за снаксовете Frito-Lay ще бъдат пуснати по-късно този месец, обявиха от компанията.

Освен това PepsiCo планира да прави повече снаксове от протеини на растителна основа, от ядки и пълнозърнести култури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още