IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pernod Ricard е уверена в доброто си представяне в Азия

Компанията залага на нова стратегия, за да засили продажбите си в региона

13:01 | 04.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на алкохолни напитки Pernod Ricard, който е обект на атаки от страна на инвеститора активист Elliott, днес показа увереност в перспективите си за растеж в Азия, предава Ройтерс.

Pernod посочи, че е „уникално позиционирана“, за да утоли жаждата за напитки на бързо растящата средна класа.

Pernod, втората по големина компания за алкохол в света след Diageo, коментира, че растежът ѝ ще продължи да е подхранван от силното търсене на нейния коняк Martell и уискито Chivas в Китай, както и на уискито Seagram’s в Индия.

Групата заяви, че залага на реорганизация на бизнеса си в Южна Корея и диверсификацията на своите брандове, канали за продажба и пазари, за да засили бъдещия си растеж.

Дигиталните начинания, както и пускането на Seagram’s във Виетнам, Филипините и Мианмар, също ще помогнат за привличането на клиенти от сектора - „богати и такива със средни доходи“, коментира Pernod.

Френската компания добави, че целта ѝ в Китай е да удвои размера на вноса на алкохолни напитки до 2% до 2025 г.

Същевременно Pernod е под натиск от страна на американския хедж фонд Elliott да подобни маржа на печалбата и корпоративното си управление.

През февруари Pernod обеща да повиши маржовете и възвръщаемостта на акционерите съгласно тригодишен стратегически план, който Elliott определи като първа, малка крачка.

Китай, където Pernod Ricard генерира около 10% от приходите от продажбите си, е вторият по големина пазар на групата след Съединените щати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още