IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pernod Ricard не изпълни прогнозата си за третото тримесечие

Въпреки това компанията повиши прогнозата за годишната си печалба

20:28 | 18.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският производител на алкохолни напитки Pernod Ricard повиши прогнозата за ръста на годишната си печалба, пренебрегвайки забавянето на ръста на продажбите си през третото тримесечие, пише Bloomberg.

Компанията повиши целта си за растежа на печалбата до 8% от предишния диапазон от 6 до 8%.

Органичните приходи от продажби през третото тримесечие са нараснали с 2,5 на сто. Прогнозата на анализаторите беше за 3,1%.

Ръстът на приходите от продажби се забави през третото фискално тримесечие заради влошаването на условията във Франция и намаляването на нивата на запасите в САЩ – проблеми, за които Pernod Ricard вече сигнализира.

Ангажираността на компанията с придобиването на бързо развиващи се марки с висок марж помага на организацията да става все по-печеливша, тъй като засилва присъствието си в атрактивни категории продукти.

По-рано тази седмица компанията придоби Malfy – марка овкусени джинове.

По-слабият растеж e първият път, в който Pernod Ricard се представя по-зле от очакваното, откакто инвеститорът активист Elliot Management се включи в компанията в края на миналата година.

Книжата на Pernod Ricard понижиха стойността си с 1,1% до 154,65 евро в Париж, но по-късно бяха почти без промяна. От началото на година досега цената на акциите е скочила с 8,6 на сто.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още