IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pernod увеличава запасите в опит да избегне главоболия след Brexit

Други производители на алкохол също предприемат подобни стъпки през последните месеци

17:40 | 30.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на алкохолни напитки Pernod Ricard увеличава доставките на някои от напитките си между Великобритания и континентална Европа като част от плана си за справяне с Brexit без сделка.

Производителят на уиски Chivas Regal в Шотландия, на шампанско във Франция и на вино Campo Viejo в Испания през последните месеци предприема постепенни стъпки на някои пазари, заяви говорител на компанията пред Ройтерс.

На фона на нарастващата възможност Великобритания да напусне Европейския съюз без сделка, след като парламентът поиска от премиера Тереза Мей предоговаряне на условията по развода с блока, Pernod не е единственият производител, който увеличава запасите си в опит да избегне потенциални забавяния по границите.

Миналата седмица от L’Oreal заявиха, че увеличават запасите си във Великобритания, като същото правят и други компании като Nestle, Burberry и Airbus.

„На някои пазари вече го направихме, на други не“, заяви говорителят на Pernod, без да посочва конкретни марки или държави. „Няма паника. Това е просто план, за да избегнем нарушавания на нашите доставки“, допълни той.

Pernod, който е един от основните производители на уиски във Великобритания, не е наемал нови складови помещения за съхранение, допълни представителят на компанията. Той също така изрази надежда, че ще бъде постигнато споразумение за развода на Брюксел и Лондон, повтаряйки надеждите и на други производители на скоч – най-големият хранително-вкусов износ на Острова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още