Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Philip Morris с оптимистична прогноза на фона на по-добра от очакваното печалба

Коригираната печалба на акция ще е в диапазона от 4,92 долара до 5,07 долара тази година

Philip Morris с оптимистична прогноза на фона на по-добра от очакваното печалба

Снимка: Bloomberg L.P.

Производителят на тютюневи изделия Philip Morris International Inc. представи по-добра от очакваното прогноза за печалбата си за годината, само три месеца след като компанията се отказа от предишната си прогноза заради пандемията.

От отчета, публикуван във вторник, става ясно, че коригираната печалба на акция ще е в диапазона от 4,92 долара до 5,07 долара тази година. Средната прогноза на анализаторите беше за 4,49 долара, съобщиха от Philip Morris.

Още по темата

През второто тримесечие коригираната печалба за акция от 1,29 долара също надминава очакванията за 1,10 долара.

През април компанията оттегли предишната си прогноза за коригирана печалба за акция от най-малко 5,5 долара, като днешния отчет по всяка вероятност ще зарадва инвеститорите заради по-голямата прозрачност.

От компанията посочват, че доставките на бездимни тютюневи изделия са нараснали с 24% до 18,7 млрд. къса. Тази бройка се очаква да се увеличи още, след като американската Служба по храните и лекарствата по-рано този месец даде зелена светлина този тип продукти да се маркират като изделия с по-нисък риск.

Представянето за тримесечието също така е белязано от силно възстановяване в цялата индустрия, най-вече в Европа, като все по-голям брой потребители са започнали да използват устройства за нагряване на тютюн IQOS.

Акциите на Philip Morris поевтиняват с 14% от началото на годината. След отчета книжата започват борсовата сесия във вторник с ръст от близо 6% в стойността си.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Пътят на дървесината до електрическа китара