IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пилето за част от ресторантите на KFC във Великобритания свърши

Компанията съобщава за проблеми с доставките на пилешко месо още отпреди два дни, които остават нерешени до днес

21:15 | 19.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: KFC</em></p>

Снимка: KFC

900 ресторанта от веригата за бързо хранене KFC във Великобритания имат проблеми с доставката на пилешко месо и част от тях затварят врати. От съобщение на сайта на компанията става ясно, че ресторантите имат нов доставчик и заради проблеми още отпреди два дни, част от ресторантите в страната са останали без доставка на прясно пилешко месо.

 

Прясно пилешко месо липсва и до днес и така ресторанти на веригата остават затворени или с ограничено предлагане и работно време.

През ноември 2017 година KFC сключи договор за доставка с DHL, припомня CNBC. От компанията обясниха кризата с липсващото пилешко месо с "оперативни въпроси".

На сайта си KFC посочват, че се стремят да осигурят цялото пилешко месо за ресторантите си от британски и ирландски ферми, но използват месо и от други европейски страни, Бразилия и Тайланд, като доставчиците трябва да спазват същите стандарти като британските фермери. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още