IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pixar обяви три нови проекта

Студиото планира да заснеме филм за Деня на мъртвите в Мексико, лента за "оцелелите" динозаври, както и филм, чието действие се развива в човешкото съзнание

13:05 | 27.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кадър от &quot;Колите&quot;, един от хитовете на Pixar.<em> Снимка: Getty Images</em></p>

Кадър от "Колите", един от хитовете на Pixar. Снимка: Getty Images

Цял куп добри новини идват в рамките на фестивала CinemaCon от офиса на анимационната студия Pixar, където са били създадени  "Играта на играчките", "Търсенето на Немо", "Ратауй" и др.

Студиото обяви цели три нови проекта накуп.

През 2015 г. компанията ще пусне по кината филм, свързан с Деня на мъртвите в Мексико (Dia de los Muertos), съобщи Ройтерс. Денят на мъртвите се отбелязва на 1 и 2 ноември. Как точно ще бъде вплетен той в сюжета на новата лента, не се съобщава.

Вторият проект за 2015 година, над който се работи в студиото, все още си няма название. Знае се обаче, че лентата ще бъде пусната по кината на 19-и юни 2015 г. Действието в нея ще се развива в човешкото съзнание. Режисьор на филма е Питър Доктър, известен от ленти като "Таласъми ООД", "Играта на играчките" и др.

Освен това стана ясно, че лентата за динозаврите, която досега носеше работно заглавие The Untitled Pixar Movie about Dinosaurs, има своето официално име и ще се казва The Good Dinosaur.

Режисьор на лентата ще бъде Боб Петерсън (Немо 3D). В американските салони филмът ще бъде показан за първи път на 30-и март 2014 г. The Good Dinosaur се посвещава на въпроса какво би се случило, ако преди милиони години астероидът не беше улучил Земята и динозаврите все още населяваха планетата ни. А специалистите очакват нов бум на играчки – динозаври. Pixar вече доказа, че може да прави пари от това, след рекордните продажби на играчки по трите серии на Toy Story („Играта на играчките“). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nora_eleonora
преди 11 години
Ако не беше Стив Джобс, Pixar нямаше да са това,което са днес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още