IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-слабата прогноза на Domino's за приходите изтри 6% от цената на акциите ѝ

Компанията се сблъсква с все по-голяма конкуренция в САЩ

18:33 | 08.10.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Domino’s Pizza намалиха стойността си, след като компанията понижи прогнозата си за дългосрочните приходи от продажби, тъй като се бори с все по-големия брой възможности за доставки и отстъпки от страна на конкурентите, пише Bloomberg.

Цената на акциите на Domino’s се понижи с 6,1% до 227,50 долара в Ню Йорк. Книжата, която се радваха на двуцифрен растеж през последните 10 години, записаха спад от 2,3% на цената си тази година до приключването на търговията в понеделник.

Веригата пицарии предложи по-слаба прогноза, като посочи, че очаква приходите от обектите ѝ в САЩ, отворени от поне година, да се увеличат с 2 до 5% през следващите две до три години. Предишната прогноза на компанията беше за 3-6% ръст за период от три до пет години.

Domino’s се бори да не изостава, докато конкуренцията в сектора за доставки на храни става все поголяма, включително и от веригите за бързо хранене. Chipotle Mexican Grill вече има услуга за доставка, а Chilli’s вече рекламира доставки в цялата страна.

Приходите от продажби в американските ресторанти на Domino’s, отворени от поне година, нарастват с 2,4% през третото тримесечие. Те не успяха да изпълнят прогнозата на анализаторите за 2,6% ръст, сочат данни на Consensus Metrix. Международните приходи от продажби също разочароват.

Големите вериги за пица правят все по-големи отстъпки, за да привлекат клиентите с евтини оферти. Наскоро Domino’s рекламира голяма пица за 5,99 долара в САЩ, а Pizza Hut още миналата година пусна меню за 5 долара.

Същевременно разходите за труд притискат все повече веригите. Ресторантите не успяват да наемат достатъчно работници и да задържат кадрите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
LuckyYou
преди 4 години
Новината вече е много стара (няколко часа по-късно). в Момента Доминос расте с над 5% въпреки тези новини!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още