IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-високите комисиони вдигнаха печалбата на Sotheby's

Разходите са се увеличили с 2,4%, докато аукционната къща продължава да инвестира в разширяване на присъствието си на пазари като Китай

13:17 | 07.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Служителка на Sotheby&#39;s позира до творбата &quot;Преобразуване 3 - Бяло&quot; на Уилям Скот преди търг в Лондон през юни. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Служителка на Sotheby's позира до творбата "Преобразуване 3 - Бяло" на Уилям Скот преди търг в Лондон през юни. Снимка: Ройтерс

Печалбата на аукционната къща Sotheby`s за второто тримесечие нарасна със 7,4%, след като повишаването на процентните ставки по сумите, удържани от купувачите, помогна за увеличаването на комисионите от аукционите, компенсирайки ръста на разходите, съобщи MarketWatch.

Печалбата е нараснала до 91,7 млн. долара, или 1,33 долара на акция, спрямо 85,4 млн. долара, или 1,24 долара на акция през периода април-юни 2012 г.

Приходите са се увеличили с едва 0,3% до 304,9 млн. долара, след като маржът по комисионите нарасна до 15,9% от 15,3%. От компанията отбелязаха, че приходите от комисиони от търговете са били подкрепени от повишаването на размера на ставката, удържана от купувачите, която влезе в сила през март и е осигурила допълнителни 19,8 млн. долара.

Анализатори, анкетирани от Ройтерс, обаче очакваха ръст на печалбата на акция до 1,37 долара при приходи от 318 млн. долара. Продажбите на аукционите са нараснали с 1,7%.

Разходите са се увеличили с 2,4%, тъй като компанията продължава да инвестира в разширяване на офертите си в дигиталните медии и в присъствието си на пазари като Китай.

През последните години Sotheby's се люшкаше между печалби и загуби, макар че напоследък приходите се повишиха. Заради сезонността на търговете за изкуство от аукционната къща многократно са изтъквали, че второто им тримесечие е по-силно от първото и третото.

От компанията обявиха, че продължават да проучват възможностите за централата си на „Йорк Авеню“ в Ню Йорк, макар все още да нямат планове да преместят своята дейност. Оттам добавиха, че планират и оценка на стойността на сградата си на „Ню Бонд Стрийт“ в Лондон.

В търговията след затварянето на американските борси акциите на Sotheby's поевтиняват с 0,5% до 44,69 долара за брой, след като резултатите останаха под очакванията на анализаторите. Според цената при затваряне на борсите вчера пазарната капитализация на компанията се е разширила с 34% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още