IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почти 20 млн. запитвания за билети за Европейското по футбол

1,5 милиона билета са били раздадени чрез лотария, а общо за 51-те мача има 3 млн. билета

15:34 | 15.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В рамките на първата фаза на продажбите на билети за Европейското първенство по футбол през 2020  г. УЕФА е получила 19,3 милиона заявки за билети. Както обяви в понеделник европейският футболен съюз, освен към финала и полуфиналите в Лондон, груповите мачове в Мюнхен и Амстердам също са особено търсени. Общият брой на молбите за четирите мача в столицата на Бавария засега не е ясен, предава DPA.

За финала на стадион Уембли има 1,9 милиона заявки за билети. Броят на заявките от 19,3 милиона очевидно надминава предишния рекорд на Европейското първенство през 2016 г. във Франция, като заявките бяха за единадесет милиона билета, поясняват от УЕФА. 

Фазата на продажбите се проведе от 12 юни до 12 юли. 1,5 милиона билета са били раздадени чрез лотария, а общо за 51-те мача има 3 млн. билета. Заявителите трябва да бъдат информирани до средата на август, че са изтеглени за билети.

Следващата фаза от продажбата на талони ще бъде през декември, когато повечето финалисти на Евро 2020 ще бъдат известни.

УЕФА провежда политика "феновете на първо място" с цел повечето билети да стигнат до обикновените привърженици на отборите, които ще участват на шампионата. Един милион билети на цена 50 евро ще се продават за 44 от мачовете.

Европейското първенство ще се проведе от 12 юни до 12 юли 2020 г. в дванадесет държави – по повод на 60-годишнината на турнира. Мачът на откриването ще се играе в Рим на 12 юни, а финалът е на 12 юли в Лондон. Останалите градове-домакини ще бъдат Баку, Копенхаген, Мюнхен, Будапеща, Амстердам, Дъблин, Букурещ, Санкт Петербург, Глазгоу и Билбао.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още