IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пожар в склад на Jim Beam унищожи 40 000 барела бърбън

Според съобщения от един барел се произвеждат между 150 и 210 стандартни по размер бутилки, а загубите могат да достигнат до 300 млн. долара

19:04 | 03.07.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пожар в склад на производителя Jim Beam в щата Кентъки унищожи близо 40 000 барела бърбън – щети, които могат да доведат до загуби за стотици милиони долари за компанията, съобщава Bloomberg.

Два склада на компанията са се подпалили във вторник, единият от които е бил напълно унищожен, съобщава Дрю Чандлър, директор по управление в извънредни ситуации на окръг Удфорд. По думите му щетите върху втория склад са били ограничени само до външната му част. След пожара сред отломките са останали непокътнати барели, но те вече не са подходящи за консумация, допълни Чандлър.

Говорител на компанията майка Beam Suntory не коментира непосредствено случая.

От компанията не съобщават точно колко бутилки уиски са били загубени, но според съобщения от един барел се произвеждат между 150 и 210 стандартни по размер бутилки.

Инцидентът може да доведе до загуби на бърбан на стойност между 90 млн. и 300 млн. долара, показват изчисленията на Bloomberg. Все още не е ясно какъв вид бърбън точно е бил съхраняван в пострадалите складове.

По думите на Чандлър пожарът в първия склад гори по-продължително, тъй като използването на маркучи в гасенето може да доведе до замърсяване на близката река, която захранва обект за питейна вода.

Според него причините за пожара все още не са известни, но „времето би могло да бъде фактор“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 0
0pk
преди 4 години
Тия пожари умело прикриват пропити липси :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
Hahoto
преди 4 години
Каква истинска драма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още