IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пол Макартни предлага култов албум на Beatles на търг с благотворителна цел

Лотът е юбилейно издание на "Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band"

17:17 | 01.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британската аукционна къща Bonhams обяви на сайта си, че на 13 декември ще проведе търг, на който бившият член на Beatles Пол Макартни ще предложи с благотворителна цел легендарен албум на групата, информира BBC. 

Лотът е специално юбилейно издание на албума "Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band", издадено във връзка с 50-годишнината на записа, който се появи на пазара през 1967 година.

Тази дългосвиреща плоча беше поставена на първо място в класацията на сп.Rolling Stone за 500-те най-добри албуми на всички времена. Всички средства от продажбата на лота, подписан от Макартни, ще отидат в полза на семействата на две тийнейджърки, пострадали при терористичния акт по време на концерта на Ариана Гранде в Манчестър.

Сър Пол бил силно развълнуван от съдбите на 15-годишната ученичка Лора Макинтайър и на 14-годишната Ейлид Маклиъд. Ейлид загина при атентата от 22 май, а Лора получи сериозни наранявания.

Албумът ще бъде продаден в залата на Bonhams в престижния лондонски район Nightsbridge на търг за музикални предмети.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още