IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината от продажбите на билети за "Възходът на Скайуокър" са в САЩ

Сагата „Междузвездни войни" винаги е била по-популярна в Съединените щати, отколкото на някои чужди пазари

15:26 | 17.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" на Walt Disney надхвърли сумата от 1 млрд. долара от продажби на билети в световен мащаб, в голяма степен благодарение на американските си фенове.

Приблизително половината от продажбите на билети на продукцията са реализирани на родния й пазар в САЩ. Това е необичайно в съвременната ера на глобални блокбъстъри, съобщава Bloomberg.

Международният пазар съставлява 73% от продажбите на билети в киносалоните в световен мащаб през 2019 г., което се равнява на 42,5 млрд. долара, според Comscore.

Според Box Office Mojo почти 70% от приходите на „Отмъстителите: Краят“, са дошли от продажби в международен план. Лентата на Disney беше най-касовият филм за миналата година с приходи от близо 2,8 млрд. долара.

Анимацията „Леденото кралство 2“ от своя страна е генерирала 67% от постъпленията си извън САЩ.

Сагата „Междузвездни войни" винаги е била по-популярна в Съединените щати, отколкото на някои чужди пазари. Оригиналните филми, първият от които датира от 1977 г., не са излъчвани в Китай например.

Най-големият пазар на „Междузвездни войни” в международен план е Великобритания, където „Възходът на Скайуокър” генерира 72 млн. долара постъпления от продажба на билети. Голяма част от сериите са заснети в Англия и много от актьорите са британци. Китай се класира като седмият по големина пазар с боксофис от 20,1 млн. долара.

До този момент изглежда, че „Възходът на Скайуокър“ няма да надмине по приходи двата по-ранни филма в сагата. „Последните джедаи“ от 2017 г. генерира 1,33 млрд. долара от продажба на билети в международен план. Все пак лентата е печеливша за Disney, превръщайки се в седмата продукция на компанията през 2019 г., която надхвърля сумата от 1 млрд. долара приходи.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още