IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последният сезон на "Игра на тронове" е бил незаконно свален над 1 млрд. пъти

За сравнение, всеки епизод е бил легално гледан чрез онлайн стрийминг по 32 млн. пъти

11:43 | 08.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Game of Thrones Facebook Page</em></p>

Снимка: Game of Thrones Facebook Page

Седмият сезон на култовия сериал „Игра на тронове“ е бил незаконно свален „над един милиард пъти“, съобщава ВВС.

Според данни на Muso, компания, която следи пиратството онлайн, всеки епизод е бил незаконно свален около 140 млн. пъти, като първият епизод засега е бил най-популярен.

За сравнение, всеки епизод е бил легално гледан чрез онлайн стрийминг по 32 млн. пъти.

Седмият сезон на предаването бе ударен от серия изтичания, а четирима души бяха арестувани в Индия миналия месец във връзка с един от случаите на хакване.

Вътрешните сървъри на HBO бяха компрометирани, а сценариите и личните детайли на актьорите от „Игра на тронове“ бяха споделени онлайн.

Неизлъчени епизоди от някои от другите сериали на HBO, включително „Успокой топката“ (Curb Your Enthusiasm) и „Несигурност“ (Insecure), също изтекоха в мрежата.

Хакерите твърдят, че са откраднали 1,5 ТВ данни. Повечето от пиратските гледания на седми сезон на „Игра на тронове“ идват от стрийминг услуги (85%).

Торентите представляват сравнително малък процент от общия (9%), следвани от директните сваляния (6%).

В коментар за TorrentFreak съоснователят на Muso Анди Чатърли казва, че изтичанията по време на излъчването на сериала по телевизията са довели до високия брой незаконни гледания.

Не е тайна, че HBO бе измъчвана от пробиви в сигурността по време на последния сезон, при които някои епизоди изтекоха преди излъчването им и засилиха незаконната дейност“, казва той.

В допълнение към мащаба на пиратската дейност, когато става въпрос за популярни предавания, тези цифри показват, че незаконният стрийминг може да бъде много по-значим вид пиратство, отколкото свалянията с торенти“.

Според Muso данните се базират на оценки и не включват китайския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още