IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повишението на цените на Hershey дава ефект

Новата прогноза на компанията надмина очакванията на Wall Street

16:11 | 03.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Angus Mordant/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angus Mordant/Bloomberg

Производителят на шоколадови изделия Hershey прогнозира годишна печалба над очакванията на Wall Street, след като надмина прогнозите за тримесечната си печалба заради голямото търсене по празниците и по-високите цени на шоколадите и бонбоните му, предава Ройтерс.

Производителите на пакетирани храни се борят с нарастващите цени на суровини като захар, пшеница и соя, както и с все по-големите си разходи за доставки и работна ръка, докато веригите на доставките не работят достатъчно добре по време на пандемията.

Подобно на други играчи в сектора, като Campbell Soup, Kraft Heinz и Unilever, за да отговори на инфлацията, Hershey повишава цените на продуктите си през последните месеци.

„Цените ще са важни за нас тази година, тъй като се очаква за стоят зад по-голямата част от нашия растеж“, коментира главният изпълнителен директор Мишел Бък.

Въпреки това Бък предупреди, че увеличаването на случаите на омикрон варианта е засегнало звената на компанията. Както и доставките ѝ заради повече отсъстващи работници. Всичко това е оказало натиск върху производството.

Тя очаква това да повлияе на скоростта, с която производителят на шоколад ще натрупа запаси и ще ускори инвестициите си в различни дейности.

Базираната в Пенсилвания компания очаква годишна коригирана печалба между 7,84 и 7,98 долара на акция, спрямо прогнозата за 7,57 долара на акция.

Нетните приходи от продажби са нараснали до 2,33 млрд. долара през тримесечието, завършило на 31 декември, спрямо 2,19 млрд. долара година по-рано. Прогнозата беше за 2,27 млрд. долара по данни на Refinitiv.

През четвъртото тримесечие нетната печалба е достигнала 355,6 млн. долара, или 1,62 долара на акция, спрямо 291,4 млн. долара, или 1,39 долара на акция, година по-рано.

Като се изключат еднократните елементи, компанията е спечелила 1,69 долара на акция, над средната прогноза за 1,62 долара на акция по данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още