IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът на LVMH стана третият човек със състояние от над 100 млрд. долара

Бернар Арно е успял да спечели 32 млрд. долара тази година

21:40 | 19.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Състоянието на президента на корпорацията за луксозни стоки Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернар Арно успя да надхвърли впечатляващата граница от 100 млрд. долара, което го направи третият човек в света, успял да постигне подобно нещо, съобщи Bloomberg.

Във вторник състоянието на Арно е достигнало 100,4 млрд. долара, което е над 3% от брутния вътрешен продукт на Франция. Бизнесменът е успял да спечели 32 млрд. долара тази година - повече, от който и да е от 500-те предприемачи в класацията на Bloomberg за най-богатите хора в света. Тя оценява личното състояние на бизнесмените според пазарните котировки на активите, които притежават, и макроикономическата конюнктура.

Арно е най-богатият човек в Европа. По-рано границата от 100 млрд. долара успяваха да преминат само представители на САЩ – главният изпълнителен директор на компанията за онлайн търговия Amazon Джеф Безос, чието състояние се оценява на 119 млрд. долара, и основателят на Microsoft Бил Гейтс със 106 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още