IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът на MTV се оттегля от поста си

Той стана поредният високопоставен представител на Viacom, който напуска

23:06 | 24.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Шон Аткинс, който стана президент на MTV преди година, напуска телевизионната мрежа, превръщайки се в поредния високопоставен представител на Viacom, който си тръгва през последните месеци, пише Wall Street Journal.

Аткинс ще бъде наследен от Крис Макарти, който в момента оглавява VH1 и Logo. Макарти ще добави MTV към досегашните си задължения и ще продължи да се отчита пред Дъг Херцог, президент на Viacom Music and Entertainment Group.

Аткинс посочва, че до януари ще остане в ролята на съветник по време на промяната. Той определя своята работа в MTV “обогатяващо и приятно преживяване”.

По време на представяне тази пролет Аткинс обяви завръщането на телевизията към музиката. Събитието се случи в деня на смъртта на музикалната легенда Принс. Телевизията се опитва да привлече отново младите хора, увличащи се по музика и поп култура, но същевременно е силно засегната от насочването на младежите към новите медийни платформи.

Оттеглянето на Аткинс идва в момент, в който компанията майка Viacom се бори със сътресения, свързани с напускането на голяма част от висшия ѝ мениджмънт. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още