IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Макао от залагания нараснаха за първи път от 17 месеца

Ограниченията на пътуванията продължават да пречат на по-голямото възстановяване

12:25 | 01.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Billy H.C. Kwok/Bloomberg</em></p>

Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg

Приходите на Макао от залагания са скочили спрямо същия месец година по-рано, когато бяха затворени за 15 дни, защото тогава Covid-19 започна да се разпространява по света, пише Bloomberg.

Но възстановяванрто на операторите на казина все още е слабо, тъй като пандемията затруднява пътуванията.

Брутните приходи на игралните оператори са нараснали със 136% през февруари до 7,3 млрд. патака (915 млн. долара), сочат данни на Бюрото за инспекция и кординация на залозите. Резултатът е по-слаб от средната прогноза на анализаторите за 145% скок.

Приходите са се свили с 8,9% спрямо предходния месец и са със 71% спрямо нивото от февруари 2019 г., преди началото на пандемията.

Въпреки че новите резултати показват първото повишение на приходите на казината от 17 месеца, сравнението спрямо година по-рано е благоприятно, защото тогава имаше рекорден спад. Той беше свързан с факта, че властите в Макао спряха работата на казината за повече от две седмици.

Макао все още се опитва да привлече играчи от континенталната част на Китай, които обаче са спирани от по-строгите правила за издаване на визи и тестовете за Covid-19 за преминаване на границата. Китайската Нова година – едноседмичен период, който обичайно е най-силният за казината през годината, беше повлиян негативно от епидемията в Северен Китай. Броят на пристигащите се е свил с 65% спрямо година по-рано, тъй като властите призоваха гражданите да си останат у дома.

Ситуацията може да се подобри в Макао благодарение на постепенното разхлабване на правилата за карантина на пътуващите от частите на Китай, в които имаше скок на случаите на Covid-19 през зимата.

Разпространението на ваксини срещу коронавируса в Азия също може да помогне за възстановяването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още